Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Valensijas paelja

Vidēji grūti

Raksta attēls

Valensijas paelja no klasiskās, kādu iedomājamies paelju, atšķiras ar to, ka tajā ir gaļa (vistas, truša, cūkgaļa), rozmarīns un pupiņas.

Sastāvdaļas

  • 20 ml vīnogu kauliņu eļļas vai olīveļļas cepšanai
  • 2 vistu kājas
  • 350 g vistas filejas, sagriezta gabalos
  • 500 g cūkas ribiņu, sagrieztas pa 2 ribām
  • 100 g nomizota sīpola, smalki sakapāts
  • 3 palieli rozmarīna zariņi
  • 220 g sarkanās paprikas, iztīrīta, sagriezta strēmelēs
  • 80 g čorizo desas, sagriezta gabaliņos vai šķēlītēs
  • 1 paka I love eco konservētu tomātu savā sulā
  • apmēram 10 safrāna stīdziņas
  • 1 ē. k. Santa Maria eko paprikas pulvera
  • 1 I love eco apelsīna miziņas, smalki sarīvētas
  • 250 g Selection by Rimi arborio rīsu
  • 230 g I love eco konservētu balto pupiņu
  • 2 I love eco vistas buljona kubiņi + 75 ml karsta ūdens
  • 1 paka pētersīļu, sakapāti
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Pannā sakarsē eļļu un uz lielas liesmas apcep vistas gaļu no visām pusēm zeltainu. Izņem ārā un liec cepties cūkgaļu. Nesaliec par daudz, lai nesautējas, bet labāk cep vairākos piegājienos. Kad gaļa ir zeltaina, izņem ārā un noliec malā.
  2. Tajā pašā pannā, samazinot liesmu, liec sīpolus un rozmarīnu, pieber sāli un sautē uz nelielas liesmas apmēram 7 minūtes, līdz sīpoli ir mīksti.
  3. Pievieno papriku, čorizo un turpini sautēt vēl 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  4. Tad pievieno tomātus savā sulā, safrānu, paprikas pulveri, apelsīna miziņas un samaisi. Uzliec pa virsu gaļas gabalus, uzliec pannai vāku un uz vidējas liesmas sautē 40–50 minūtes.
  5. Izņem gaļu, pievieno pannas saturam rīsus un pupiņas, pielej buljonu un samaisi. Uzliec atpakaļ gaļu, uzliec pannai vāku un nemaisot sautē, līdz rīsi ir gatavi. Gatavošanas laikā vari pakratīt pannu, bet nemaisi.
  6. Kad gatavs, uzber pētersīļus, sāli, piparus un pasniedz.

Saistītās receptes

Instagram Sekot