Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Vistas un turku zirņu zupa


Raksta attēls

Vislabākais veids, lai sasildītos pēc garas brīvdienu pastaigas.

Sastāvdaļas

  • 1 ēdamk. olīveļļas
  • 1 sagriezts sīpols
  • 1 sagriezts selerijas kāts
  • 1 liels sagriezts burkāns
  • 200 g sagrieztas austeru sēnes
  • 2 smalki sagrieztas ķiploku daiviņas
  • 1,5 l ūdens
  • 1 vistas buljona kapsula (Knorr)
  • 200 g turku zirņi (bez šķidruma)
  • 250 g vistas filejas
  • 100 g keila lapas

Pagatavošana

Lielā katlā uzsilda eļļu un sautē sīpolu, seleriju, burkānus, ik pa laikam samaisot (apmēram 5 minūtes). Pievieno sēnes un ķiploku, sautē vēl aptuveni 3 minūtes. Pievieno vistas fileju sagrieztu gabalos un sautē, līdz gabaliņi ir baltā krāsā.

Katlā ielej 1,5 l vistas buljona, uzgriež siltumu līdz vārīšanai. Tad pievieno turku zirņus un keilu, samaisa, samazina karstumu un aizver vāku, ļauj vārīties vēl 10 - 15 minūtes.


Saistītās receptes

Instagram Sekot