Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Vokpannā gatavota pikantā palija

Vidēji grūti
2 personām

Raksta attēls

Tiem, kuriem tīk laiku pa laikam eksperimentēt virtuvē!

Sastāvdaļas

  • 1 palija
  • 2 ēd.k. eļļas cepšanai
  • 3 ķiploka daiviņas, nomizotas, smalki sagrieztas
  • 1 šalotes sīpols, nomizots, smalki sagriezts
  • 1/3 svaiga čili, smalki sagriezts
  • 1 l buljona 100 g olu nūdeļu
  • 5 cm ingvera, nomizots, sagriezts strēmelēs
  • 5 cm galangal, nomizots, sagriezts strēmelēs
  • 1 citronzāles stiebriņš, smalki sagriezts
  • 1 laima sula
  • 1 tējk. zivju mērces
  • 1 tējk. cukura
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Veselai palijai ādā iegriez strīpiņas.
  2. Vokpannā sakarsē eļļu un uz vidēji lielas liesmas cep ķiplokus, sīpolus un čili, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
  3. Pielej buljonu un uzkarsē.
  4. Liec veselu paliju pannā, pievieno ingveru, galangal un citronzāli.
  5. Pēc 5 minūtēm uzmanīgi apgriez paliju uz otru pusi un turpini vārīt.
  6. Pievieno pārējās sastāvdaļas, izņemot nūdeles, vāri vēl 2 minūtes un noņem no uguns.
  7. Katlā uzvāri ūdeni, pievieno nūdeles, pavāri 2 minūtes un nokās ūdeni.
  8. Pasniedz nūdeles kopā ar paliju un austrumniecisko mērci.

Saistītās receptes

Instagram Sekot