Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Ziedkāpostu zupa


Raksta attēls

Garda un sildoša zupa rudens vakariem.

Sastāvdaļas

  • 20 ml olīveļļas cepšanai
  • 200 g puravu balto daļu, sagrieztas
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas, sakapātas
  • 400 g ziedkāpostu, sagriezti gabaliņos
  • 200 g nomizotu saldu ābolu, iztīrīti, sagriezti gabalos
  • 3 timiāna zariņi
  • svaigi rīvēts muskatrieksts pēc garšas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 l karsta dārzeņu vai vistas buljona
  • 70 ml saldā krējuma

virskārtai:

  • 40 g sviesta
  • 8 ēd.k. kļavu sīrupa
  • valrieksti, sakapāti

Pagatavošana

  1. Katlā sakarsē eļļu un liec sautēties puravus. Sautē uz mazas liesmas 6 minūtes, pieberot sāli, jo tas palīdzēs tiem lēnāk sautēties. Pievieno pārējās sastāvdaļas, izņemot saldo krējumu, pielej buljonu un samaisi.
  2. Uzvāri, līdz zupa uzmet pirmo burbuli, samazini liesmu un vāri 15 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
  3. Tikmēr citā katliņā liec sviestu un karsē uz mazas liesmas apmēram 7-10 minūtes, kas atkarīgs no sviesta. No sākuma tas izkusīs un tad sāks čurkstēt un nedaudz sprakšķēt (lai sprakšķ!).
  4. Gatavo, līdz sāk smaržot pēc karameles un uz pamatnes parādās vidēji brūni (bet ne gaiši) nosēdumi. Nogriez liesmu un nosmel augšējo dzidro daļu.
  5. Nokās zupai biezumus, liec blenderī, pielej pusi šķidruma. Sablenderē un paskaties, cik zupa ir bieza. Ja gribi šķidrāku, pielej vēl buljonu. Lej līdz iegūsti tādu zupas konsistenci, kāda tev patīk.
  6. Pārlej katlā, pielej saldo krējumu, pierīvē vēl muskatriekstu, pagaršo, vai pietiek sāls un piparu, un vāri, līdz zupa uzmet pirmo burbuli. Lej šķīvjos un pasniedz, uzlejot dzidrināto sviestu un sīrupu, kā arī uzberot valriekstus.

Saistītās receptes

Instagram Sekot