Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Ziemīgā zivju zupa

Vidēji grūti

Raksta attēls

Karsta zupa aukstam laikam!

Sastāvdaļas

  • 10 ml olīveļļas cepšanai
  • 1 saldais sīpols, nomizots, sagriezts gabaliņos
  • 1 fenhelis, sagriezts gabaliņos
  • 2 ķiploka daivas, nomizotas, sagrieztas plānās šķēlītēs
  • 2 selerijas kāti, sagriezti gabalos
  • 2 bundžas konservētu tomātu savā sulā
  • 300 g nomizotu kartupeļu, sagriezti palielos gabalos
  • 200 g nomizota riekstu vai sviesta ķirbja, rupji sarīvēts
  • 4 timiāna zariņi
  • 2 lauru lapas
  • 1 I love eco apelsīna sula
  • 1/2 I love eco apelsīna miziņas, smalki sarīvētas
  • 1/2 I love eco citrona miziņas, smalki sarīvētas
  • 500 ml dārzeņu buljona vai 400 ml buljona un 100 ml baltvīna
  • 200 g laša filejas, sagriezta palielos gabalos
  • 200 g mencas filejas, sagriezta palielos gabalos
  • 12 jēlas garneles
  • 20 mīdijas
  • jūras sāls pēc garšas
  • 1 tējk. svaigi maltu melno piparu + nedaudz pasniegšanai
  • 1 tējk. sinepju sēklu
  • 1/2 tējk. čili pārslu
  • 400 g gaišo un tumšo rozīņu mix
  • 1 gatavs avokado, sagriezts gabaliņos
  • pētersīļi pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Katlā sakarsē eļļu, pievieno sīpolus, fenheli, ķiplokus un selerijas, uzber sāli un sautē uz mazas liesmas apmēram 7 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti, bet ne brūni.
  2. Tad pievieno tomātus, garšaugus, kartupeļus, piparus, ķirbi, buljonu un vīnu vai tikai buljonu un vāri 30 minūtes.
  3. Beigās pievieno zivju gabaliņus, garneles un mīdijas, uzliec vāku un vāri 5 minūtes.
  4. Pasniedz ar svaigi maltiem pipariem, avokado gabaliņiem un sakapātiem pētersīļiem.
ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Instagram Sekot