Recepte

Jūras vira (jūras velšu zupa)

1 h
6 personām

Raksta attēls

Sastāvdaļas

Baltās zivs fileja – 200 g
Dažādas jūras veltes – 300 g (mīdijas, garneles, kalmāri u.c.)
Kartupeļi – 2 gab.
Paprika – 2 gab.
Burkāni – 2 gab.
Fenhelis – 1 gab.
Sīpols – 1 gab.
Ķiploks – 5 daivas
Svaigs čili (sakapāts) – 1 gab.
Sasmalcināti tomāti savā sulā – 300 g
Citronu sula (I Love Eco) – 1 tējk.
Timiāns – 1 – 2 zariņi
Fenheļa sēklas – ½ tējk.
Anīsa zvaigzne – ½ gab.
Lauru lapa – 1 gab.
Olīveļļa – 1 ēdamk.
Sāls, smaržīgie pipari, cukurs – pēc garšas
 

Pagatavošana

1. Dārzeņus noskalo, notīra un sagriež vienādos gabalos.
2. Visus dārzeņus apcep olīveļļā un pievieno sasmalcinātus tomātus.
3. Pielej ūdeni, aptuveni 2 litrus. Ja mājās ir zivs buljons, tad ūdens vietā pievieno buljonu, tā zupa būs bagātīgāka.
4. Vāra, līdz dārzeņi nedaudz savārījušies vieglā buljonā.
5. Anīsa zvaigzni, lauru lapu, fenheļa sēklas, smaržīgos piparus un timiānu iesien marlītē un liek vārīties buljonā. Kad garšas no garšaugiem būs iesūkušās buljonā, marles maisiņu varēs viegli izņemt un izmest.
6. Sagriež zivs fileju un pievieno buljonam. Pieliek jūras veltes.
7. Pēc garšas pievieno citrona sulu, sāli un cukuru.
8. Kad zupai ir pievienota zivs, to vāra 10 – 15 minūtes, lai jūras veltes nepārvārās.
9. Virai ļauj nedaudz pastāvēt, lai savelkas visas garšas.
 


Saistītās receptes

Instagram Sekot